Trener Dario Čojić u trodnevnoj posjeti košarkaškom klubu “Vodopad”


Nakon duže, prinudne pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, naši košarkaši  se izuzetno motivisani vratili u dvoranu, kako bi nastavili ondje gdje su stali. Pripreme za narednu sezonu uveliko su već počele, a košarkaši i treneri daju sve od sebe kako bi što spremniji dočekali izazove koji su pred njima.

U trodnevnu posjetu našem gradu i klubu, stigao je i jedan od najboljih košarkaških trenera BiH; trener i vlasnik ekipe “Budućnost” Bijeljina, Dario Čojić. Trener Dario vlasnik je popularne „Fabrike talenata“ iz Bijeljine gdje zajedno sa svojom ženom, profesionalnom bivšom košarkašicom, Draganom Čojić, već trinaest godina mladim nadama košarke pružaju sve što im je potrebno na njihovom sportskom putovanju. Trenirao je poznata košarkaška imena naših prostora: najbolju košarkašicu ženske seniorske reprezentacije BiH, Marica Gajić – Boriša Simanić član Crvene zvezde – Njegoš Sikiraš član španskog kluba Montakit Fuenlabrada i član zlatne generacije u16 reprezentacije BiH i jednog od najvećih mladih talenata, Nikola Radovanović.. Također, organizatori su jednih od najboljih košarkaških kampova u našoj regiji.

FOTO: InfoBijeljina

Sigurno da će znanje i iskustvo koje sa sobom donosi trener Čojić pomoći našim mladim košarkašima u njihovom radu, a također i našim trenerima koji će imati priliku da uče i razvijaju se u svom poslu.

Na poziv prijatelja iz KK Vodopad, rado sam prihvatio poziv da dođem u Jajce i upoznam se sa klubom. Ova 3 dana iskoristiti ću da razmjenim mišljenje sa trenerima i da se upoznam sa radom i igračima KK „Vodopad“. Odradio sam jedan trening i jako sam zadovoljan pristupom igrača. Prvi put sam u Jajcu i moram da priznam da sam oduševljen gradom, istakao je trener Čojić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo treneru Dario Čojić što se odazvao na poziv čelnika kluba, te mu želimo srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u kraljevskom gradu.

(kkvodopad)


You may also like...