Sigurna pobjeda bh. košarkaša nad Armenijom u Sarajevu


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Sarajevu selekciju Armenije i tako uspješno nastavila predkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Konačan rezultat utakmice bio je 98:85.

U najvažnijoj utakmici pretkvalifikacija odigrali smo najbolje. Armence smo pobijedili 98:85, iako smo potkraj utakmice imali i +20. Međutim, naši reprezentativci nisu poslušali upute stručnog štaba koji je tražio da se prednost održi. Na kraju je bilo +13.

Gosti su samo potkraj prvog perioda imali minimalnu prednost, a sve ostalo je bilo u rukama naših košarkaša. Najćešće smo imali dvocifrenu prednost, a kada smo rezultatski padali na scenu su stupali Musa, Hasandić i Atić.

Svi oni su imali svoje dobre role. No, moramo se riješiti početničkih grešaka, pogotovo onih u predaji lopte.

Najbolji u našem nacionalnom timu je bio Džanan Musa sa 28 poena, četiri asistencije i jednim skokom dok je Almir Hasandić ubacio 14 poena od čega je 9 bilo zahvaljujući šutevima za tri poena. Još je dvocifren bio Edin Atić sa 12 poena i četiri skoka koliko je dodao i Adin Vrabac, a vrijedi istaći i dobar nastup Ismeta Sejfića koji je susret završio sa devet poena i pet skokova.

U reprezentaciji Armenije standardno najbolji je bio Ryan Boatright sa 30 poena, te osam asistencija i sedam skokova dok je Fischer dodao 11 uz tri skoka.

BiH-Armenija 98:85 (23:23, 29:21, 21:16, 25:25)

 

(bhbasket.ba)
(N1)


You may also like...