Rezime odigranih utakmica pretposljednjeg kola za sezonu 2017./2018.

U GSD Jajce danas u odigrane pretposljednje utakmice No1 Lige mladih SBK/KSB za ovu sezonu. Odigrani su susreti selekcija KK “Vodopad” Jajce protiv ekipa ŠK “Prvi koš” Vitez te KK “Star” Fojnica.

Prve utakmice naši košarkaši su igrali protiv ekipe iz Fojnica. Dan su započele pionirske selekcije, gdje su naši dečki odigrali odličnu utakmicu, pobjedivši . Od početka su kontrolisali susret te mirno, rutinski priveli kraju završiviš rezultatom 56:30.

Istakli su se Rajić 20p, Lučić 10p, Agić 10p, Baković 5p…

Kadetske i juniorske selekcije su odigrale jednu tvrdu utakmicu, onako kako se i očekuje. Viđena je odlična borba, požrtvovanost, no u obje utakmice pobjedu su zasluženo odnijele selekcije iz Fojnice, iako su nasi momci u par navrata sustizali protivničku ekipu, ipak to nije bilo dovoljno.

Kadetska utakmica završena je rezultatom 53:61(Sivonjić 23p, Perak 19p, Vunić 10p..) a juniorska 39:53 u korist gostiju.(Mujić 15p, Marušić 5p, Perak 13p, Mitrić 4p..)

U utakmicama pionirskih selekcija između naših dječaka i dječaka iz ŠK “Prvi koš” Vitez uspješnija je bila naša ekipa. Jedna lijepa košarkaška predstava odabranika trenera Popaje rezultirala je pobjedom rezultatom 62:35.

Najbolji pojedinci naše ekipe Rajić 18p, Lučić 17p, Baković 7p, Durek 4p, Agić 6p, Sadiković i Dogan 4p..

U utakmici kadetskih selekcija viđen je egal do samog kraja. Obje selekcije pružile su sjajnu igru ne dozvolivši protivniku da se rezultatski znatno odvojila. U samoj završnici nedostajalo je snage našim kadetima što je ekipa iz Viteza znala iskorsititi te je slavila sa koš razlikom od 3 poena.(42:45)

U našoj ekipi su se istakli Perak 20p, Sivonjić 9p, Vunić 5p, Imamović 4p, Krak i Lučić 2p…

Čestitke našim košarkašima na ostvarenim pobjedama. Također čestitke gostujućim ekipama na pobjedama, te hvala na fer i korektnom ponašanju.

You may also like...