Nezgodno gostovanje protiv “Rame” za naše košarkaše


U sportskoj dvorani u Prozoru danas su odigrani susreti IX kola No1 lige mladih SBK/KSB između selekcija HKK “Rama” Prozor te KK “Vodopad” Jajce.

Najviše uzbuđenja donijela je utakmica najmlađih košarkaša. Obje mini-basket selekcije danas su pokazale odličnu igru te uzbudljivo započele dan. Tokom susreta bilo je neizvjesno, slobodno možemo reći nije se moglo zaključiti ko će tu na kraju izaći kao pobjednik. Borbenost, zalaganje, furioznost bili su intenzivniji iz minute u minutu. Sam finiš susreta donio je neizvjesnu situaciju, no domaćini su u posljednjoj sekundi postigli koš za tri poena te ostvarili pobjedu rezultatom 35:34. Čestitke.

Istakli su se Kolovrat 9p, Perak 10p, Čano 11p, Žužić i Jurić 2p..

Kadetska utakmica je jedna od onih koja bi trebala pasti u zaborav. Ukratko, nije bio naš dan. Dečki su se trudili ali jednostavno nije išlo; ritam igre se nije mogao uspostaviti, te su domaćini nametnuli svoj stil igre te zasluženo danas bili bolja ekipa. Čestitke na pobjedi. Istakli su se Perak 12p, Bogić 5p, Krak, Sivonjić i Lučić 2p..

Posljednja utakmica dana, susret izuzetno jakih juniorskih selekcija ponovo je opravdala svoja očekivanja. Uzbudljiv tok utakmice protezao se do kraja. Gosti su imali blagu prednost no naši momci se nisu predavali. Ipak, nedovoljno da bi se preokrenuo rezultat i ostvario trijumf. Čestitke domaćinima.

Najbolji pojedinci naše ekipe bili su Marušić 29p, Perak 10p, Mujić 8p..

Zahvaljujemo se domaćinima na fer i korektnom ponašanju te čestitke na ostvarenim rezultatima. Mnogo toga se danas moglo naučiti, a nadamo se da će to pomoći našim košarkašima i trenerima za razvoj u svakom segmentu. 
Idemo dalje, nema predaje!

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...