POČEO 4. KOŠARKAŠKI KUP KRALJEVSKOG GRADA JAJCA (FOTO)


U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu večeras je svečano otvoren 4.Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2004. godine i mlađe.

Od 16 sati odigran je prvi susreti između ekipa KK “Budućnost” Bijeljina i OKK “Spars” Sarajevo koji je završen je rezultatom 59:94. U drugom susretu između KK “Cedevita” Zagreb i KK “Budućnost Voli” Podgorica u kojem su slavili Podgoričani sa rezultatom 60:91.

U prisustvu zvanica iz javnog života općine Jajce, te uz prigodna obraćanja načelnika općine Edina Hozana, predsjedavajućeg OV Ive Šimunovića i direktora KK “Vodopad” Denisa Zjaje, svečano je otvoren 4. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada!

Nakon svečane ceremonije uslijedila je treća utakmica u kojem se sastala se domaća ekipa KK “Vodopad” Jajce i FKSE “Szekszard”, a slavila je domaća ekipa rezultatom 64:53. Košarkaši trenera Kenana Popaje od samog početka bili su jači tim na terenu, te su dominirali u svim segmentima igre.

Na poluvremenu susreta publika je imala priliku vidjeti selekciju super mini basketa KK “Vodopad” Jajce koju predvodi trener Kenan Čejvan.

U posljednjem susretu prvog dana košarkaškog Kupa kraljevskog grada sastali su se KK “Sava” Beograd i ŠK “Dražen Petrović”, a završen je rezultatom 38:73. u korist mladih košarkaša iz Šibenika.

U pauzama utakmice gledaoce je zabavljala plesna skupina trenerice Amre Osmanović.

U subotu je na rasporedu osam susreta, koje će sasvim sigurno obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima.

Sve utakmice možete pratiti putem livestream na linku ispod:
https://www.youtube.com/channel/UCTBQ5mPPhrN8hRTs8DyYg7w

SVE SLIKE PRVOG DANA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA FACEBOOK STRANICI KK VODOPAD JAJCE.

 

 

 

(jajceonline)

 


You may also like...