U FINALU ‘KUPA KRALJEVSKOG GRADA’ IGRAT ĆE OKK ‘SPARS’ I KK ‘BUDUĆNOST VOLI’


Nakon 12 odigranih utakmica završena je grupne faza na prestižnom košarkaškom turniru “Kupu kraljevskog grada” koji je ove godine okupio preko 120 mladih košarkaša iz pet zemalja.

U dva dana, imali smo priliku vidjeti dosta lijepih košarkaških poteza koje su nam prezentirali mladi košarkaši iz Jajca, Sarajeva, Bijeljine, Zagreba, Beograda, Podgorice, Šibenika i Szekszarda.

Za treće mjesto borit će se ekipe KK “Budućnost” Bijeljina i ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, a utakmica će početi u 14.30 sati kao uvertira za finalnu u kojoj se sastaju OKK “Spars” Sarajevo i KK “Budućnost Voli” Podgorica.

Ova dva susreta obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima. Nakon finalne utakmice biće upriličena svečana ceremonija dodjela nagrada i priznanja.

Podsjećamo, ovaj turnir se igra u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara/veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Organizatori turnira je KK “Vodopad” na čijem je čelu dr. Denis Zjajo, direktor kluba, dok je generalni sponzor Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan.

Ostali sponzori su: hotel “Turist ’98”, Prudent, Telemach, RPB, ThermoFLUX, Nizam, No1, Edukacijski fakultet univerziteta u Travniku, BH Telecom, NUTAL, Fakultet za tehničke studije, ORBI Jajce, te medijski pokrovitelji Jajce Online i Radio Jajce.

SVE SLIKE MOŽETE POGLEDATI NA FACEBOOK STRANICI “KK VODOPAD JAJCE.

 

 

 

(JajceOnline)


You may also like...