SARAJLIJE OSVOJILE KOŠARKAŠKI TURNIR U JAJCU (FOTO)

Košarkaši OKK “Spars” Sarajevo osvojili su 4. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad Budućnosti Voli s rezultatom 98:74, te im je ovo treći put da osvajaju ovaj turnir.

U utakmici za treće mjesto KK “Budućnost” iz Bijeljine svladali su Školu košarke “Dražen Petrović” Šibenik rezultatom 78: 68.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Bodin Šaranović, član “Budućnosti Voli”, dok je najbolji strijelac turnira igrač OKK “Sparsa” Harun Zrno koji je postigao ukupno 74 poena.

Nagrade najboljim pojedincima i timovima uručio je općinski načelnik Edin Hozan, Ivo Šimunović, dr. Denis Zjajo, direktor i trener KK “Vodopad” te sportski direktor kluba Salih Keljalić.

U protekla tri dana odigrano je 16 utakmica, a preko 120 talentiranih dječaka pokazali su što znaju kada je košarka u pitanju.

-Organizacija kompletnog turnira je bila na vrhunskom nivou. Sve utakmice su odigrane kako je planirano, vidjeli smo odličnu košarku i mnoštvo prelijepih poteza od svih učesnika. Čestitamo pobjednicima turnira koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želimo zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi u našem gradu, navode iz Organizacijskog odbora.

Turnir je uspješno organizirao KK „Vodopad“ Jajce, a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce na čijem je čelu Edin Hozan.

Hvala svima koji su bili dio ovogodišnje priče, čestitke svim učesnicima i vidimo se iduće godine.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE PRONAĆI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI “KK VODOPAD JAJCE”.

 

 

 

 

(JajceOnline)

You may also like...