Sjajna košarkaška predstava – tri pobjede protiv vršnjaka iz Turbeta

Kako su ekipe KK “Vodopad” Jajce te KK “Bersellum” Turbe po rasporedu trebale imati ovo kolo slobodno, odlučile su da odigraju zaostale susrete još iz prvog dijela sezone.

Tako su danas u GSD Jajce odigrane tri utakmice i to između mini-basketa, pionirskih i kadetskih selecija ove dvije ekipe.

Kao i obično, dan su otvorili najmlađi košarkaši. Odličnu partiju pružili su nam talentovani dhečaci i jedne i druge ekipe, sa dosta uzbuđenja. Od samog početka bilo je veoma tvrdo i neizvjesno, velika rezultatska razlika nije preovladavala. No presudna je bila posljednja četvrtina, gdje su izabranici trenera Edisa Redžića izdominirali te pokazali se u najboljem izdanju. Na kraju veliko slavlje i pobjeda rezultatom 48:32.

Za našu ekipu poene su postigli Čano 15p, Perak 16p, Kolovrat 4p, Jurić 2p, Sadiković 2p, Žužić 5p, Turudić 2p..

Druga utakmica dana bila je utakmica pionirskih selekcija. Na početku su naši dečki stavili do znanja da u ovu utakmicu ulaze sa dosta motivacije, što su pokazali i na terenu, kroz prelijepu igru. Dominacija se protezala gotovo kroz cijeli susret. Iako su gosti u par navrata pokušavali da preuzmu stvar u svoje ruke, stamena odbrana naše ekipe to nije dopustila. Pobjeda rezultatom 66:57 a istakli su se Lučić 18p, Baković 19p, Sadiković 10p, Turudić, Glamočić, Hadžić 2p, Durek 10p, Poško 3p..

Kadetska selekcije odigrale su najfuriozniju utakmica. No, dominacija naših momaka bila je ipak velik zalogaj za vršnjake iz Turbeta. Sjajna igra izabranika trenera Popaje, rezultirala je pobjedom i nastavkom odličnog niza u ligi. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 56:28 a najbolji su bili Perak 14p, Vunić 7p, Sivonjić 11p, Kahriman 6p, Krak 5p, Bagarić 3p..

Čestitke našim košarkašima te hvala gostima na fer i korektnom ponašanju.

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

You may also like...