IVAN LUČIĆ POZVAN NA KONTROLNE TRENINGE U16 REPREZENTACIJE BiH

Nakon predanog i profesionalnog rada, mnogo uloženog truda i napora, KK “Vodopad” je u proteklih mjesec dana iznio svog prvog reprezentativca, juniora Antu Marušića.

Jutros je na adresu našeg kluba stigla još jedna radosna vijest. Ovaj put se u glavnoj ulozi našao član naše pionirske selekcije IVAN LUČIĆ.

Mladi talentirani košarkaš rođen je 15.11.2004. godine. Ljubav prema košarci gaji od malih nogu, a za pohvaliti je kakvom košarkaškom inteligencijom raspolaže ovaj dječak. Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog sportistu u kategoriji mlađih kadeta 2018. godine.

Kapiten je pionirske selekcije, i jedan od nosioca ekipe. Ove sezone bilježi odlične partije u najdražem dresu, a njegovi nastupi i njegov rad nisu ostali nezapaženi.

Trener muške U16 reprezentacije BiH, Admir Prašović, uputio je poziv našem Ivanu za kontrolne treninge potencijalnih kandidata za U16 mušku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Veoma smo ponosni i od srca čestitamo našem košarkašu Ivanu, te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku. Vjerujemo da će Ivan, kao i do sada uspješno predstavljati svoj klub i svoj grad.

Okupljanje svih potencijalnih kandidata na rasporedu je 8. Maja 2019. godine u dvorani Mirza Delibašić, Sarajevo u 10.30h.

You may also like...