Nakon kratke pauze ponovo na parketu – gostovanje u Donjem VakufuFOTO: KK “Promo” Donji Vakuf

Danas su na rasporedu bile utakmice XXV kola No1 Lige mladih SBK/KSB. Naše selekcije gostovale su kod prijatelja iz Košarkaškog kluba “Promo” Donji Vakuf.


FOTO: KK “Promo” Donji Vakuf

Prvu utakmicu susret su odigrale pionirske selekcije. Kao i uvijek neugodna selekcija iz Donjeg Vakufa već u prvoj četvrtini pokazala je svoju dominaciju kojom raspolaže ove sezone. Trudili su se naši dečki, dali sve od sebe no ipak bolja igra domaćina te zaslužena pobjeda 83:64. Čestitke.

U našoj ekipi najbolji su bili: Lučić 12p, Perak L. 17p, Kolovrat 11p, Durek 11p, Glamočić 5p..


FOTO: KK “Promo” Donji Vakuf

Drugi susret odigrao se između kadetskih selekcija. Nakon poraza od ekipe “Proma” u Jajcu, danas su izabranici trenera Popaje odigrali odličnu utakmicu te nastavili pobjednički niz. Sjajna timska igra, odlična atmosfera; sve je bilo kako treba te pobjeda nije mogla izostati. Na kraju slavlje rezultatom 59:69. Bravo momci !

Istakli su se: Perak 22p, Vunić 16p, Sivonjić 17p, Lučić 6p, Krak 4p..

I za kraj dana, kao i uvijek najljepše je bilo vidjeti najmlađe košarkaše oba kluba. Borbenost, požrtvovanost i lijepi potezi mališana krasili su ovu utakmicu. Neizvjesno je bilo tokom cijelog susreta, no ipak su domaćini uspjeli dovesti rezultat u svoju korist te slaviti rezultatom 53:48. Čestitamo domaćinima ali i našim dječacima na borbenosti!

Najbolji pojedinci su bili: Čano 12p, Kolovrat 10p, Perak L. 11p, Jurić 6p, Žužić Armin 8p..

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz KK “Promo” Donji Vakuf na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri te čestitke na pobjedama i puno sreće u nastavku.

Također čestitke i našim momcima. IDEMO DALJE!


FOTO: KK “Promo” Donji Vakuf

 

 

 

(kkvodopad)

 

 

 

 


You may also like...