Sjajna predstava košarkaša iz Jajca i Fojnice – četiri međusobna susreta


U okviru redovnog kola No1 Lige mladih SBK/KSB danas smo ugostili naše prijatelje iz Fojnice s kojima smo odigrali 4 utakmice, i to u kategorijama juniori, kadeti, pioniri i mini-basket.

Prva na teren su istrčali kadeti ove dvije ekipe. Bilo je uzbudljivo i neizvjesno tokom cijelog susreta. Odlična igra naših momaka, koji su znali iskoristiti i greške protivnika, rezultirala je veoma bitnom pobjedom rezultatom 87:74.

Najbolji pojedinci naše ekipe su bili Perak 29p, Sivonjić 18p, Vunić 12p, Bogić 14p, Imamović 6p, Lučić 4p, Kahriman 2p, Tursunović 2p.

Druga utakmica odigrana je između juniorskih selekcija, Kao i uvijek prava muška igra s obje strane. Bolju igru tokom susreta pružala je gostujuća ekipa. Iako su naši momci u jednom trenutku imali vodstvo na svojoj strani, gosti su uspjeli odoljeti naletu naše ekipe te ponovo iskontrolisati utakmicu. Na kraju pobjeda ekipe iz Fojnica rezultatom 70:75.

Susret je obilježio naš juniori Marušić Anto sa 44 postignuta poena, a svoje poene su dodali Perak 4p, Mujić 4p, Sivonjić 4p..

U trećoj utakmici snage su odmjerile pionirske selekcije. Ne baš sjajna partija obje ekipe, vidjelo se tu dosta grešaka i sa jedne i sa druge strane. No ipak nešto bolja igra naših dječaka, koji su, možemo slobodno reći, vidno više željeli pobjedu. Nakon poraza u Fojnici, danas pobjeda izabranika trenera Popaje rezultatom 59:51.

Istakli su se kapiten Lučić 21p, Baković 10p, Agić 8p, Sadiković 6p, Poško 8p, Glamočić 2p, Miketa 2p, Dogan 2p..

I za kraj dana odigrana je utakmica najmlađih košarkaša i košarkašica. Zaista predivna slika iz Gradske sportske dvorane Jajce, gdje su naši mališani pokazali mnogo toga te svi upisali svoj nastup u ovom susrretu. Odlična timska igra obje ekipe, atmofera na nivou, i na kraju zaslužena pobjeda naših mini-basketaša rezultatom 41:35.

U strijelce su se upisali Čano 9p, Kolovrat 6p, Šido 6p, Žužić Armin 7p, Žužić Alem 4p, Perak 6p, Halilović 2p, Pačavar 1p..

Zahvaljujemo se ekipi KK “Star” Fojnica na fer i korektnom ponašanju te čestitke na pobjedi i dobroj igri. Također čestitke našim košarkašima i košarkašicama na ostvarenim pobjedama. IDEMO DALJE !

(kkvodopad)


You may also like...