3. mjesto za naše dječake na turniru Basket4Kids 2019.


U jutarnjim satima naši članovi mini basket selekcije, zajedno sa svojim trenerima otputovali su u Doboj, gdje su učestvovali na ovogodišnjem turniru Basket4Kids.

U prvoj utakmici, na parket sale Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” kročile su ekipen OKK “Sloboda” Tuzla i naš “Vodopad”.

Kao i očekivano, sjajna utakmica vrijedna pažnje. Dosta neizvjestan susret, gdje se egal igrao tokom sve četiri perioda.
Nažalost na kraju poraz naših košarkaša rezultatom 30:25. Moramo istaknuti sjajnu i hrabru igru naših dječaka protiv odlične ekipe “Slobode” iz Tuzle, koji su u jednom trenutku imali vodstvo od 5 poena razlike, no umor je učinio svoje.

Ipak, veliki napredak u svakom segmentu i odlično timsko zalaganje; ali i dosta grešaka na kojima se treba još raditi. Sve u svemu odlična košarkaška predstava. Ostaje žal za neiskorištenim šansama, no sve je to dio razvoja i napredovanja. Čestitke dečki, glavu gore, pred vama je još mnogo utakmica!

U našoj ekipi najbolji su bili Julardžija Abdullah 6p, Jurić 6p, Hodžić 6p, Poričanin 5p, Petrović 2p, Mecavica 2p.

U drugom susretu odmjerili smo snage sa ekipom KK “Best” Doboj za treće mjesto. Vidno primjetna dominacija naše ekipe od samog podbacivanja lopte. Kako napad tako i odbrana na vrhuncu, te primljenih samo 6 poena za 24 minute susreta. Zasluženo slavlje rezultatom 46:6.

Tako je naša mini basket selekcija zauzela 3. mjesto na ovogodišnjem Basket4Kids turniru.

U strijelce su se upisali svi: Hodžić 8p, Šido 8p, Dunin 6p, Poričanin 6p, Jurić 5p, Dramac 3p, Julardžija Hamza 2p, Julardžija Abdullah 2p, Mecavica 2p, Petrović 2p, Žužić Armin 2p.

Ovim putem čestitamo našim košarkašima ali i trenerima. Idemo dalje, idemo jače!

Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu za učešće i gostoprimstvu te svim učesnicima na fer i korektnom ponašanju.

(kkvodopad)


You may also like...