Pobjeda i dva poraza u Fojnici


Iako su naši momci ovaj vikend trebali imati slobodan, iskorišten je za odigravanje zaostalog kola protiv selekcija KK “Star” Fojnica.

Tako su na parket dvorane Osnovne škole “Muhsin Rizvić” u Fojnici prvi istrčali juniori ove dvije ekipe. Naša selekcija doputovala je u oslabljenom sastavu. No bez obzira na tu činjenicu, nešto je tu još nedostajalo; nisu naši momci uspjeli pronaći svoj ritam što su domaćini znali iskoristiti te nametnuti svoj tempo igre. Na kraju zaslužena pobjeda domaćina rezultatom 90:61.

Za našu ekipu su pogađali Sivonjić 30p, Lučić 16p, Bogić 8p, Imamović 6p, Miketa 1p.

Drugu utakmicu su odigrali dječaci mini basket selekcija. Iako su susret otvorili sa zaostatkom od 5 poena na kraju prve četvrtine, vođeni željom i odličnom energijom ubrzo su uspostavili sigurnu rezultatsku prednost. Odličnu timski igru krasili su prelijepi potezi koji su krunisani aplauzima od strane prisutnih. Krajnji rezultat susreta glasio je 30:56 u korist naše ekipe.

Sjajna je bila cijela ekipa a posebno su se istakli Hodžić 15p, Jurić 12p, Halilović 10p, Mecavica 8p, Žužić 6p, Julardžija Jasmir 2p, Julardžija Abdullah 2p, Poričanin 1p.

Poslednji susret zaostalog kola odigrali su pioniri. Objektivno slaba partija naših dječaka danas. Ni odlična predstava mladog Doriana Bakovića nije bila dovoljna za bolji rezultat. Susret je završen pobjedom ekipe iz Fojnice rezultatom 116:72.

Istakli su se Baković 43p, Čano 12p, Hadžić 7p, Perak 6p, Jurić 2p, Hodžić 2p.

Sve u svemu, jednostavno nije bio naš dan u potpunosti. No ono loše ostavljamo iza nas i idemo dalje ka novim izazovima. Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju te čestitamo na pobjedama. Također čestitke i našim košarkašima.

(kkvodopad)


You may also like...