SVEČANO OTVOREN 5. KOŠARKAŠKI KUP KRALJEVSKOG GRADA


U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu večeras je svečano otvoren 5. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2006. godine i mlađe.

Od 16 sati odigran je prvi susreti između ekipa OKK “Spars Realway” i HKK “Zrinjski” Mostar koji je završen rezultatom 106:42. U drugom susretu između KK “Sava” Beograd i KK “Cedevita Olimpija” Ljubljana slavili su Slovenci sa rezultatom 56:75.

U prisustvu zvanica iz javnog života općine Jajce, te uz prigodna obraćanja načelnika općine Edina Hozana, predsjedavajućeg OV Ive Šimunovića i predsjednika UO OKK “Spars Realway” i dugogodišnjeg prijatelja kluba dr. Nihada Selimovića, svečano je otvoren jubilarni 5. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada!

Nakon svečane ceremonije uslijedila je treća utakmica u kojem se sastala se domaća ekipa KK “Vodopad” Jajce i KK “Budućnost” Bijeljina. Odlična utakmica, koja je veći dio vremena bila neizvjesna, no dosta grešaka i neiskorištenih prilika naših dječaka, rezultirala je pobjedom gostiju rezultatom 55:69. Nažalost ekipa FKSE “Szekszard” iz Mađarske je zbog teničkih problema morala otkazati svoje učešće.

Na poluvremenu susreta publika je imala priliku vidjeti školu košarke KK “Vodopad” Jajce koju predvodi trener Kenan Čejvan.

U pauzama utakmice gledaoce je zabavljala plesna skupina trenerice Amre Osmanović.

U subotu je na rasporedu osam susreta, koje će sasvim sigurno obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima.

Sve utakmice možete pratiti putem livestrem-a na našem youtube kanalu
https://www.youtube.com/watch?v=tUK_jkIMr6Q&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1e9OoUAnb5IHf7tazo83AobfPgJFQctWcY6_vbJs5JKdIYLv8jbyBUXFU

(kkvodopad)


You may also like...