FINALNI SPEKTAKL – OKK “Spars Realway” i KK “Cedevita Junior” u borbi za pehar kraljevskog grada


Nakon 9 odigranih utakmica završena je grupne faza na prestižnom košarkaškom turniru “Kupu kraljevskog grada” koji je ove godine okupio preko 120 mladih košarkaša iz četiri zemlje. U dva dana, imali smo priliku vidjeti dosta lijepih košarkaških poteza koje su nam prezentirali mladi košarkaši iz Jajca, Sarajeva, Bijeljine, Zagreba, Beograda i Ljubljane.

Za treće mjesto borit će se ekipe KK “Budućnost” Bijeljina i KK “Cedevita Olimpija” Ljubljana ,a utakmica će početi u 10.00 sati kao uvod za finalni spektakl u kojem se sastaju OKK “Spars Realway” Sarajevo i KK “Cedevita Junior” Zagreb. Ova dva susreta obilježiće sigurno velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima. Nakon finalne utakmice biće upriličena svečana ceremonija dodjela nagrada i priznanja. Podsjećamo, ovaj turnir se igra u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara/veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva. Organizatori turnira je naš klub na čijem je čelu dr. Denis Zjajo, direktor kluba, dok je generalni sponzor Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan.

Ostali sponzori turnira su: Dental Centar PRUDENT; Aluminika Jajce; Hotel Turist 98*** Jajce; Thermoflux d.o.o.; R-P-B d.o.o; Telemach; Javna ustanova Sport i rekreacija Jajce; BH Telecom; Number 1; Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Travnik; Nutal boje i lakovi; Nizam d.o.o., Grafoprint d.o.o.; Jajce Online, Radio Jajce.

SVE SLIKE MOŽETE POGLEDATI NA FAEBOOK STRANICI KLUBA A UTAKMICE ZA 3. MJESTO I FINALE MOŽETE PRATITI PUTEM LIVESTREM-A NA NAŠEM YOUTUBE KANALU https://www.youtube.com/channel/UCTBQ5mPPhrN8hRTs8DyYg7w

(KKVODOPAD)


You may also like...