Pehar kraljevskog grada ide u Sarajevo – “Spars Realway” osvajač 5. košarkaškog kupa


Košarkaši OKK “Spars Realway” Sarajevo osvojili su jubilarni 5. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad “Cedevita Junior” s rezultatom 78:63, te tako četvrti put osvojili trofej.

U utakmici za treće mjesto KK “Cedevita Olimpija” iz Ljubljane savladali su Košarkaški klub “Budućnost” iz Bijeljine rezultatom 91:58.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Filip Ružičić, član “Spars Realway”, koji je također bio i najbolji strijelac sa prosjekom od 30.5 poena.

U protekla tri dana odigrano je 11 utakmica, a preko 120 talentiranih dječaka pokazali su što znaju kada je košarka u pitanju.

-Organizacija kompletnog turnira je bila na vrhunskom nivou. Sve utakmice su odigrane kako je planirano, vidjeli smo odličnu košarku i mnoštvo prelijepih poteza od svih učesnika. Čestitamo pobjednicima turnira koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želimo zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi u našem gradu, navode iz Organizacijskog odbora.

Turnir je uspješno organizirao naš klub, a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce na čijem je čelu Edin Hozan.

Hvala svima koji su bili dio ovogodišnje priče, čestitke svim učesnicima i vidimo se iduće godine.

SVE SLIKE SA TURNIRA MOŽETE PRONAĆI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI “KK VODOPAD JAJCE”.

(kkvodopad)


You may also like...