Odlična košarkaška predstava “Vodopada” i “Prvog koša” – naši košarkaši slavili u dva navrata

Danas su nam u goste dolazili naši prijatelji iz ŠK “Prvi koš” Vitez, s kojima smo odigrali XXI kolo No1 lige mladih SBK/KSB 2018./2019.

Susrete su započele mini-basket selekcije. Kao i u prvom duelu u Vitezu, i današnja utakmica donijela je uzbuđenje, prelijepu igru i dramatičnu završnicu.
Odlična igra od strane obje ekipe, koje nisu dozvoljavale protivniku da se rezultatski odvoji. Iako su gosti tokom cijelog susreta pružili nešto bolju igru, naši se dečki nisu predavali te pokazali još jednom da mogu i znajui. Na kraju pobjeda rezultatom 31:30. Istakli su se Perak 11p, Jurić 4p, Kolovrat 7p, Čano 6p, Julardžija 1p, Žužić 2p…

Drugi susret odigrale su pionirske selekcije. Nešto slabiju igru pružili su naši košarkaši, no ipak se nisu predavali; željeli su pobjedu no nije sve išlo po planu. Dosta sitnih grešaka koje su utjecale na tok igre, ali i odlična igra gostiju koji su uspjeli iskoristiti greške naše ekipe. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 48:61. U našoj ekipi najbolji su bili Lučić 12p, Baković 14p, Sadiković 10p, Glamočić 8p, Durek 4p..

Posljednji susret je obilježio duel kadetskih selekcija. Fantastična utakmica; borbenost te obostrano odlična igra krasile su ovu utakmicu. Nešto bolje u utakmicu su ušli gosti, da bi ipak u drugoj četvrtini naši momci preuzeli kontrolu nad igrom. Uprkos povredi našeg igrača Sivonjića, ekipa se nije dala obeshrabriti. Odlična ekipa iz Viteza se nije predavala, ali izabranici trenera Popaje su pokazali zašto su ovu sezonu u vrhu tabele te pružili sjajnu igru, i na kraju zasluženo slavili rezultatom 69:55. Najbolji pojedinci naše ekipe su bili Perak 20p, Vunić 20p, Imamović 10p, Lučić 17p, Bogić 2p..

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Viteza na fer i korektnom ponašaju te čestitke na pobjedi. Također čestitke našim košarkašima na ostvarenom pobjedama. Ovom prilikom upućujemo želje za brz oporavak našem igraču ANTONIO SIVONJIĆ koji je danas na utakmici zadobio lakšu povredu. Da nam se što prije vratiš na parket Toni !

 

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

You may also like...