Košarkaški dan u Fojnici – dvije pobjede i dva poraza naših košarkaša

U sali Osnovne škole “Muhsin Rizvić” u Fojnici danas su odigrane zaostale utakmice selekcija KK “Star” Fojnica i KK “Vodopad” Jajce.

Prva utakmica dana bio je duel juniorskih selekcija. Utakmica kakvu samo juniori znaju prirediti. Naša ekipa oslabljena izostankom Marušića, pružila je i više nego kvalitetan otpor domaćinima. Imala je ekipa iz Fojnice prednost na svojoj strani veći dio susreta. Iako su naši momci u jednom trenutku imali prednost na svojoj strani, domaćini su pred sami finiš izjednačili te pogodili slobodno bacanje koje je presudilo. Na kraju pobjeda rezultatom 77:76. Čestitke.

U našoj ekipi su dominirali Perak 15p, Mujić 13p, Lučić 15p, Vunić 3p..

Kadeti su odigrali rutinsku utakmicu. Odlična igra, odlična atmosfera..Prednost je bila na strani naših momaka tokom sve četiri dionice, a najdominantniji su bili u posljednjoj četvrtini gdje su ubacili 22 poena a primili samo 9. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 53:75. Čestitke !


Najbolji su bili Perak 30p, Lučić 6p, Bogić 12p, Tursunović 6p i 5 skokova. Krak 6p..

Pionirska selekcija  je nažalost danas zabilježila poraz. Iako su naši dečki imali dobar start i nakon prve četvrtine prednost, nisu uspjeli parirati odličnoj igri ekipe iz Fojnice. Trudili su se, dali sve od sebe, no danas je na parketu bolja bila domaća ekipa te zaslućeno slavila rezultatom 72:62. Čestitke !

Istakli su se Lučić 17p, Sadiković 22p, Turudić 9p, Glamočić 6p, Perak 2p..

Posljednji susret dana odigrali su najmlađi košarkaši. Za kraj dana, jesna smirena utakmica sa dosta lijepih poteza od budućih nada. Bolju igru je pružila naša selekcija te slavila rezultatom 29:42. Čestitke!

Najbolji pojedinci bili su Perak 16p, Jurić 2p, Kolovrat 6p, Žužić Armin 6p, Čano 8p, Pačavar 3p.

Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju te čestitke na pobjedama. Također čestitke našim košarkašima. IDEMO DALJE!

*Naravno za svaku pohvalu su danas svi igrači, ali posebno bismo da istaknemo kapitena kadetske selekcije GABRIEL PERAK koji je zabilježio 30 poena; BENJAMIN SADIKOVIĆ koji je zabilježio 22 poena u pionirskoj utakmici, te kapiten pionirske selekcije IVAN LUČIĆ koji je odigrao čak 3 utakmice te u svakoj zabilježio svoje poene.

 

 

 

(kkvodopad)

You may also like...