ANTO MARUŠIĆ (17) POZVAN U JUNIORSKU REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE

Playmaker juniorske selekcije košarkaškog kluba “Vodopad” Jajce, Anto Marušić, pozvan je u juniorsku selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mladi, talentirani košarkaš iz Jajca, rođen 5. decembra 2001. godine, ove sezone je u odličnoj formi te nije ostao nezapažen pružajući odlične partije za svoj klub. Prvobitno je potpisao ugovor sa sarajevskim košarkaškim klubom “KOŠ” gdje igra na dvojnu licencu.

Odlične partije u KK “KOŠ” nisu ostale neprimjećene, te je svojom odličnom igrom privukao pažnju selektora juniorske reprezentacije BiH, Admira Prašovića, te tako dobio poziv.

Jajce će nakon skoro 30 godina i proslavljenog košarkaša Gordana Firića, prvi put imati košarkaša koji nastupa za reprezentaciju BiH.


Nagrada za najperspektivnijeg sportaša u kategoriji juniora 2018.

Ovo je velika čast i priznanje, kako za naš grad i našeg igrača tako i za košarkaški klub “Vodopad” Jajce, koji će nakon 4 godine predanog rada iznijeti prvog reprezentativca.

Još jedan dokaz da sa profesionalnim i predanim radom, stižu i izvanredni rezultati.

Veoma smo ponosni i od srca čestitamo našem košarkašu Anti, te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku.

Napominjemo da juniorska selekcija reprezentacije BiH nastupa na ovogodišnjem Šestoaprilskom turniru u Sarajevu koji počinje sutra. Prvu utakmicu naša reprezentacija će odigrati sutra u 20:30 sati protiv Makedonije. U subotu sa početkom od 20:00 sati naše juniore očekuje utakmica protiv reprezentacije Kantona Sarajevo, dok će u nedjelju u 14:00 sati protivnik našoj reprezentaciji biti Crna Gora.FOTO : KSBiH

 

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

 

You may also like...