Trener Goran Sladojević u KK “Vodopad” Jajce – započele pripreme za novu sezonu


Nova sezona omladinske košarkaške lige Srednjobosanskog kantona naveliko kuca na vrata – nakon duge pauze i apstinencije od međusobnog takmičenja, klubovi su započeli sa pripremama za nove izazove.

Naš kolektiv ove sezone u No1 Ligu mladih SBK/KSB ulazi sa tri selekcije: Mini basket, pioniri i juniori. U taboru kolektiva vlada odlična i radna atmosfera – ‘željni smo košarke i takmičenja, te se radujemo druženju s našim prijateljima’ poručili su iz Uprave kluba.

Od ove sezone, saradnju sa našim trenerima i igračima započeo je poznati i uspješni trener, Goran Sladojević. Trener Sladojević uspješno je predvodio ekipu “Mladosti” iz Mrkonjić Grada, te zabilježio zapažene rezultate. U klubu su izrazili želju i veliku čast, što im se pružila mogućnost saradnje sa košarkaškim profilom kakav je trener Sladojević.

Prije svega želim da pozdravim pratioce vašeg košarkaškog kluba. Nakon mog dugogodišnjeg angažovanja u KK “Mladost” Mrkonjić grad stvorili su se kontakti sa predsjednikom KK “Vodopad” Denisom Zjajom. Na taj način je otpočela naša saradnja u vidu edukacije igrača i trenera. Tek smo na početku, ali se nadam dobroj i uspješnoj saradnji, gdje nam je cilj da košarku Jajca podignemo na viši nivo, poručio je trener Sladojević.

Dva treninga su već odrađena, a momci su odlično prihvatili radnu sredinu. U jednom su svi složni: znanje i iskustvo koje donosi trener Sladojević, zasigurno će pomoći igračima kao i trenerima u novim izazovima koji slijede u narednom periodu.

Našim košarkašima i njihovim trenerima želimo mnogo sreće te da nova sezona donese mnogo razloga za slavlje.

(kkvodopad)


You may also like...