Počinju pripreme za novu sezonu – 2022./2023.


Nakon ljetne pauze, kolektiv KK ‘Vodopad’ Jajce polako pali motore i kreće u pripreme za novu sezonu.

Da je košarka bila u prvom planu govori i činjenica da su naši stariji košarkaši tokom ljeta vrijedno radili kako bi što spremniji dočekali novu sezonu. Trener Edis Redžić osvrnuo se na proteklu sezonu te kazao kako protiče uvodni dio priprema za nove izazove:

‘Protekla sezona je bila veoma izazovna; postigli smo sjajne rezultate, po 7. put uzastopno priredili košarkaški spektakl povodom Dana Općine Jajce, naš poznati košarkaški kup kraljevskog grada te se u svakom košarkaškom segmentu usavršavali. Imali smo, pa zasigurno i događaj sezone, gdje je naš član Leon Dunin-Wasowicz potpisao ugovor sa KK ‘Igokea’ te to svakako govori kakav uspješan period imamo iza nas. Što se tiče nove sezone, čekaju nas još veći izazovi, ekipa je sa dosta motivacije dočekala 9.mjesec i ‘zvanični’ početak iako smo mi i tokom cijelog ljeta radili određenim tempom. Veselimo se još jednom sportskom nadmetanju te smo sada jako fokusirani da se što bolje spremimo i ne dozvolimo da nas nilo šta iznenadi, rekao je trener Redžić.

U narednom periodu se na parket vraćaju i najmlađi košarkaši te počinje period upisa u školu košarke, o čemu ćemo vas svakako pravovremeno obavijestiti.
Našim košarkašima te Upravi kluba želimo puno sreće i da nova sezona bude uspješnija od svake prethodne!

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...