USKORO | 8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, Jajce 2023. u novom ruhu


U povodu manifestacije Dani općine Jajce od 17. do 19. februara 2023. godine u organizaciji KK „Vodopad“ iz Jajca, održat će se 8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada; ove godine u novom ruhu; a novi logo i vizuelni identitet turnira predstavljen je prije nekoliko dana.

Pokrovitelj turnira je Općina Jajce, koja obilježava 627. godina od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.

Što se tiče same organizacije, tu ne treba trošiti mnogo riječi, s obzirom da su nam prethodne godine pokazale o kakvoj profesionalnoj organizaciji se radi.

Ekipa koja radi unutar turnira dosta je uhodana, tako da sve teče svojim tokom, naveli su iz Uprave kluba.

Turnir već tradicionalno donosi velika košarkaška imena s naših prostora i regije; koja će biti predstavljena narednih dana.

Ozbiljnost i sam značaj ovog turnira govori nam to da je u Bosni i Hercegovini pa čak i u regionu bivše Jugoslavije po samoj konkurenciji ovaj turnir jedan od najjačih koji se igra u ovom uzrastu– poručili su iz Uprave kluba.

Sve utakmice odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani  a za one koji tih dana ne budu u mogućnosti biti u Jajcu, u rad će biti pušten livestream preko kojeg ćete moći uživo pratiti sve utakmice ovogodišnjeg turnira.

U tri dana biće odigrano 14 utakmica, a preko 100 talentovanih dječaka pokazaće svoje košarkaške sposobnosti i umijeća.

Vidimo se uskoro..

 


You may also like...