8. KOŠARKAŠKI KUP / Predstavljamo učesnike – KK ‘Cerak’ Beograd


Košarkaški klub Cerak je osnovan 1997. godine sa idejom da privuče i usmjeri djecu i omladinu ka bavljenju sportom, odnosno košarkom. Osnivači kluba Davor Ristović, Igor Vuksanović i Dejan Boromisa krenuli su puni entuzijazma da podučavaju dječake i djevojčice prvim košarkaškim koracima i za ovih 20 godina kroz klub je prošlo preko 2000 mališana.

Trenutno u klubu vrijedno treniraju košarkaši od 6 do 18 godina i među njima ima veliki broj talentovanih koji bi uz stručan rad u dobrim uslovima, kakav imaju u klubu, mogli da dosegnu neslućene visine. Pored nekoliko školi košarke u klubu uspješno funkcionišu 11 takmičarskih selekcije od mlađih pionira do omladinaca..

Sa djecom radi 15 trenera koji posjeduju košarkašku licencu KSS.

Kako navode iz kluba, uspjeh u takmičenju nije najvažniji, iako sve selekcije postižu zavidne rezultate u ligama KSS. Uprava kluba je od samog starta odlučila da posveti pažnju i druženju svojih košarkaša sa vršnjacima širom Evrope. Tako su mladi Ceračani proputavali od Zlatibora, Tare i ostalih delova Srbije i Crne Gore pa do Praga, Barselone, Treviza, Nice učestvujući na prestižnim turnirima i osvajajući najsjajnija odličja.

Na posljednjem košarkašom kupu osvojili su 3. mjesto a ove godine su drugi put uzastopno sa nama. Našim prijateljima iz Beograda želimo srdačnu dobrodošlicu u grad sporta i mnogo sreće na turniru!

 

 

 

(kkvodopad)

 


You may also like...