SVEČANO OTVOREN 8. MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI KUP KRALJEVSKOG GRADAU sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu sinoć je svečano otvoren 8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2009. godine i mlađe.

Ekipe KK ‘Igoeka’ Aleksandrovac i KK ‘Budućnost’ Bijeljina, u 16.00h odigrale su prvi susret susret koji je završen rezultatom 78:47. Potom je turnir nastavljen po ustaljenom rasporedu a u drugom susretu između ekipa KK ‘Realway’ Sarajevo i KK ‘Sava’ Beograd’ slavili su dečki iz Sarajeva rezultatom 91:64.U prisustvu zvanica iz javnog života općine Jajce, te uz prigodna obraćanja načelnika općine Edina Hozana, te predsjednika KK ‘Vodopad’ Jajce Denisa Zjaje, svečano je otvoren ovogodišnji Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada!

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i navijačka skupina DILBERI koji su napravili sjajnu atmosferu.

Nakon svečane ceremonije uslijedila je treća utakmica u kojem se sastala se domaća ekipa KK “Vodopad” Jajce i U14 reprezentacija Bosne i Hercegovine. Od samog početka teška utakmica sa sjajnom atmosferom. Hrabro izdanje naših dječaka no ipak nedovoljno za pobjedu protiv sjajne selekcije U14 reprezentacije BiH koja je odnijela pobjedu.


U pauzama utakmice gledaoce je zabavljala plesna skupina trenerice Amre Osmanović, priredivši prisutnim u dvorani sjajnu predstavu.

U posljednjem susretu dana, odličan meč odigrale su ekipe U14 reprezentacije Crne Gore i KK ‘Cerak’ Beograd’. Fantastično izdanje nacionalnog tima Crne Gore i pojeda rezultatom 102:60 nagovijestilo je zanimljiv nastavak turnira.

Danas je na rasporedu osam susreta, koje će sasvim sigurno obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima.

Sve utakmice možete pratiti putem livestrem-a na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/@kkvodopadjajce5991/streams

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...