U14 BiH i U14 CRNA GORA U BORBI ZA PEHAR KRALJEVSKOG GRADA


Nakon 12 odigranih utakmica okončana je grupna faza na prestižnom košarkaškom turniru “Kupu kraljevskog grada” koji je ove godine okupio preko 120 mladih košarkaša iz tri zemlje.

U dva dana, imali smo priliku vidjeti bezbroj lijepih košarkaških poteza koje su nam prezentirali mladi košarkaši iz Jajca, Sarajeva, Bijeljine, Beograda, Laktaša..

Za treće mjesto borit će se ekipe KK “Realway” Sarajevo i KK ‘Igokea’ Aleksandrovac, a utakmica će početi u 09.30 sati kao uvod za spektakularno finale u kojem se sastaju U14 reprezentacija Bosne i Hercegovine i U14 reprezentacija Crne Gore. Finale ja na rasporedu u 11.00h.

Ova dva susreta obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima. Nakon finalne utakmice biće upriličena svečana ceremonija dodjela nagrada i priznanja.

Podsjećamo, ovaj turnir se igra u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara/veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Organizatori turnira je KK “Vodopad” na čijem je čelu dr. Denis Zjajo, predsjednik kluba, dok je generalni sponzor Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan.

Rad našeg kluba podržali su još i Hotel “Turist ’98”, Hotel Premium Jajce, Telemach, ThermoFLUX, GBT,  NUTAL, Apartmani Vodopad Jajce, Butrex ribarstvo, Restoran Fontana Jajce, JU Sport i rekreacija Jajce, Sportski savez Općine Jajce, Grafoprint Jajce, ORBI Jajce, te medijski pokrovitelji Jajce Online i Radio Jajce.

SVE SLIKE MOŽETE POGLEDATI NA FACEBOOK STRANICI “KK VODOPAD JAJCE.

 

 

(kkvodopad)


You may also like...