Osvrt na zaostale susrete Lige mladih SBK/KSB


Protekla dva vikenda naše selekcije odigrale su zaostale susrete košarkaške Lige mladih SBK/KSB. U ukupno 4 susreta, zabilježili su 1 trijumf i 3 poraza.
Ne baš slavno izdanje naših dječaka, no ako uzmemo u obzir odsutnost standardnih provtimaca, ostatak ekipe dao je svoj maksimum na terenu.

Prvi susreti odigrani su 12. marta a tada su naši kadeti ugostili selekcije KK ‘Travnik’ te ubjedljivo slavili. Sjajni kadeti pružili su odličnu košarkašku predstavu koju je krasila timska igra, karakteristična za izabranike trenera Redžića. Rezultat je glasio 58:47 a najbolji pojedinci bili su Mecavica 21p, Halilović 14p, Jurić 9p, Petrović 4p, Julardžija 7p..

Već u drugom susretu, pioniri su odmjerili snage sa drugom ekipom i to KK ‘Iskra’ Bugojno. Uprkos borbenošću i zalaganju na terenu, nije se moglo adekvatno suprotstaviti fizički nadmoćnijoj selekciji iz Bugojna. Iako su naši dječaci u par navrata sustizali rezultatski zaostatak, u konačnici nažalost nisu uspjeli okrenuti u svoju korist. Pora rezultatom 30:69 a istakli su se Lončar 14p, Budeš 9p, Crnoja 3p..

U nedjelju, 19. marta nastavljeno je odigravanje zaostalih susreta. Ovaj vikend i nije bio baš sretan za naše momke. Nažalost obje selekcije pretrpjele su poraz od ŠK ‘Prvi koš’ Vitez. Ponovo fizički nadmoćnija ekipa iz Viteza ubjedljivo je savladala naše pionire dok su kadeti, greškama u samom finišu susreta ispustili prednost koju su držali većim dijelom utakmice.
Rezultat pionirske utakmice glasio je 31:81 a istakli su se Lončar 5p, Crnoja 10p, Jezerčić 4p, Budeš 6p, Pastuhović 2p, dok su kadeti poraženi rezultatom 47:51 a najbolji pojedinci bili su Petrović 13p, Halilović 8p, Vučenović 12p..

Čestitamo našim protivnicima na ostvarenim rezultatima a također čestitke i našim momcima. Nastavljamo dalje, a pred nama su već sljedeći izazovi!

 

 

 

(kkvodopad)


You may also like...