DOUBLE WIN – pioniri i kadeti deklasirali vršnjake iz Novog Travnika


U GSD Jajce danas su odigrane utakmice III kola No1 Lige mladih SBK/KSB 2018./2019. između pionirskih i kadetskih selekcija KK “Vodopad” te KK “Novi Travnik”.

Prva utakmica je odigrana između pionirskih selekcija. Odlična igra naših pionira protezala se tokom cijele utakmice. Dominacija kako u napadu tako i u odbrani bila je izuzetna. Hrabrost, volja i želja vodili su naše dečke to prve pobjede u novoj sezoni, koja sigurno mnogo toga obećava.

Krajnji rezultat glasio je 72:41 u korist naše ekipe. Čestitke našim dečkima. Istakli su se Baković 14p, Rajić 34p, Lučić 15p, Dogan 2p, Turudić 2p, Sadiković 3p…

Utakmica kadetskih selekcija donijela je veoma uzbudljivu košarku. Dinamičan i uzbudljiv početak nagovještavao je “tvrdu” utakmicu, reklo bi se. No u nastavku je viđeno suprotno.

Nakon prvih par minuta utakmice, gdje se niti jedna ekipa znatno nije odvajala, uslijedila je prava košarkaška poslastica u režiji naših kadeta. Sjajna igra krasila je našu ekipu a atmosfera je bila na zavidnom nivou, te su i gledaoci u dvorani mogli uživati.

A dovoljan je podatak da je naša ekipa u posljednje dvije četvrtine primila ukupno 4 poena. Odbrana je bila na vrhuncu zadatka, te je tako ostvarena druga pobjeda u novoj sezoni. Čestitke našim hrabrim momcima.

Krajnji rezultat 71:30 a istakli su se Perak 16p, Sivonjić 11p, Rajić 8p, Kahriman 5p, Bogić 9p, Vunić 4p..

Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnom ponašanju i još jednom čestitke našim košarkašima!

SVE FOTOGRAFIJE SA DANAŠNJIH SUSRETA:
https://www.facebook.com/pg/kkvodopad/photos/?tab=album&album_id=2169054576691899

 

 

 

 

 

(kkvodopad)

 


You may also like...