Ponovo na parketu – počeo drugi dio No1 Lige mladih SBK/KSB


U subotu, 25.01. u Gradskoj sportskoj dvorani odigrano je zaostalo kolo No1 Lige mladih SBK/KSB. Naše selekcije su odmjerile snage protiv selekcija iz Novog Travnika, te nažalost zabilježile dva poraza.

U utakmici pionirskih selekcija, znatno bolju igru pružili su gosti. Odlično su otvorili susret te nastavili svoju odličnu igru i u nastavku. Naši dečki nisu djelovali baš najuvjerljivije na terenu, no ipak se nisu olako predavali. Nažalost, nedostajalo je i sreće te na kraju ni odlična partija Bakovića koji je postigao 41 poen nije bila dovoljna. Krajnji ishod – poraz rezultatom 52:73. Još su se istakli Žužić 5p, Hadžić 4p, Poričanin 1p te Pačavar 1p.

Sjajnu i neizvjesnu košarkašku utakmicu odigrale su kadetske selekcije. Iako je gostujuća ekipa malo bolje otvorila susret, naši momci su se brzo vratili u igru. Nastavak susreta je donio dosta uzbuđenja a naravno i odlične košarke. Ipak na kraju, uz dosta sreće pobjedu odnose gosti rezultatom 51:56. U našoj ekipi su se istakli Lučić sa double-double učinkom 28p i 12 skokova te 1 asistencijom, 3 ukradene lopte i 2 blokade; Krak 6p, 10 asistencija, 4 skoka, 5 ukradenih lopti; Imamović 10p, 13 skokova, 3 asistencije, 1 ukradena lopta, 2 blokade; Baković 7p, 3 skoka, 1 ukradena lopta, Mevacica sa 5 skokova te Durek sa 2 ukradene lopte.

Čestitamo selekcijama KK “Novi Travnik” na ostvarenim pobjedama te hvala na fer i korektnom ponašanju.

Danas je nastavljen regularni drugi dio sezone No1 Lige mladih SBK/KSB.
Nakon kratke pauze, naši dečki su u okviru XII kola otputovali u Kiseljak, gdje su protiv selekcija KK “Kiseljak” odigrali dvije utakmice.

Prva je odigrana u kategoriji mini basket, gdje su naši dječaci zasluženo slavili. Izabranici trenera Redžića su od samog početka uspostavili svoj tempo, te kontrolisali tok utakmice. Nastavak sjajne igre i atmosfere i u drugom dijelu sezone, rezultirao je slavljem rezultatom 29:36. Istakli su se Jurić 11p, Poričanin 10p, Hodžić 6p, Halilović 2p, Mecavica 2p, Dunin 2p.

U drugom susretu snage su odmjerile kadetske selekcije. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaćina, dok su naši momci svoj ritam pronašli tek u drugom poluvremenu. No bez obzira na odličnu igru naših košarkaša, nedostajalo je rješenja za zonsku odbranu ekipe iz Kiseljaka. Nažalost poraz rezultatom 40:49. Najbolji pojedinci bili su Lučić 17p, Krak 9p, Imamović 10p, Durek 3p i Baković 1p.

Čestitke domaćinu na ostvarenoj pobjedi te hvala na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju. Također čestitke i našim košarkašima. Idemo dalje, nikad poraz samo lekcija, glasila je poruka naših košarkaša na kraju dana.

(kkvodopad)


You may also like...