“Tri od tri” – Tri sjajne pobjede na gostovanju u Vitezu


Današnji dan rezervisan je bio za odigravanje utakmica XIV kola No1 Lige mladih SBK/KSB. Naše selekcije gostovale su u Vitezu, kod naših prijatelja iz ŠK “Prvi koš” Vitez.

Ovaj odlični košarkaški dan započeli su najmlađi košarkaši. Bez bespotrebnog odugovlačenja, naši dječaci su danas blistali na parketu. Dominacija i prelijepa igra u svakom košarkaškom segmentu , borbenost i hrabrost krasile su našu ekipu tokom cijelog susreta. Zasluženo slavlje naših zlatnih dječaka rezultatom 21:37, pod vodstvom trenera Čejvana koji je zabilježio svoj prvi oficijelni ligaški trijumf. Čestitke cijeloj ekipi. Selekciju su predvodili Jurić 16p, Hodžić 12p, Halilović 4p, Turudić 3p, Žužić 2p.

Odlična košarkaška atmosfera prenesena je i na drugi susret dana, na utakmicu pionirskih selekcija. U susret su bolje ušli domaćini koji su pokazali odličnu igru te odmah na početku stavili do znanja da posao za naše momke neće biti nimalo lagan. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 25:20 u korist domaće ekipe. No izabranici trenera Redžića nisu posustali. Sjajan “comeback” u drugom poluvremenu susreta oduševio je sve prisutne. Sa 45 ubačenih poena u posljednje dvije četvrtine i sjajnom odbranom, ekipa je stigla do zaslužene pobjede rezultatom 45:64. Najbolji su bili Baković 34p, 3 asistencije, 9 skokova i 1 ukradena lopta; Perak 23p, 2 asistencije, 5 skokova; 2 ukradene lopte i 2 blokade; Čano 2p I 2 ukradene lopte; Julardžija Abdullah 2p i 1 skok; Hodžić 2p i Hadžić 1p, 1 asistencija i 13 skokova.

Najuzbudljiviji susret odigran je između kadetskih selekcija. Mnogo ozbiljnija košarkaška predstava na obje strane, te zaista vidljiva želja za pobjedom. Nakon pobjede ekipe iz Viteza u Jajcu, naši momci su željeli popraviti skor te ponovo zablistati. Ponovo su bolje susret otvorili košarkaški iz Viteza, te imali vodstvo na svojoj strani tokom prve dvije četvrtine. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 35:31 u korist domaće ekipe. No drugo poluvrijeme donosi sasvim drugu priču i mnogo bolje izdanje izabranika trenera Popaje. Zavidna atmosfera, energija i požrtvovanost doprinijele su sjajnom izdanju na terenu; odlična odbrana, realizacija u ofanzivi. Presudna je bila posljednja četvrtina koju su naši momci odigrali besprijekorno. Na kraju zasluženo slavljem rezultatom 54:61. Istakli su se Bogić 26p, 1 asistencija i 2 ukradene lopte; Lučić 21p, 7 asistencija, 15 skokova, 6 ukradenih lopti i 4 blokade; Imamović 5p, 1 asistencija, 6 skokova i 2 blokade; Baković 5p, 1 asistencija i 5 skokova; Krak 2p, 1 asistencija, 4 skoka i 1 ukradena lopta te Durek 2p, 1 asistencija i 1 ukradena lopta.

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz ŠK “Prvi koš” Vitez na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju. Čestitke našim košarkašima i trenerima na ostvarenim rezultatima. IDEMO DALJE!


(kkvodopad)


You may also like...